caliu

~ Qui som ~

Sóm la Mireia i la Maria, membres de l’associació educativa Caliu Moianès, professionals amb ganes de pensar i repensar, de revisar i de millorar la nostra tasca educativa.

Com a professionals que acompanyem a persones entenem que és imprescindible estar en un procés constant d’aprenentatge, d’autoconeixement de forma individual i en el treball en equip. Per poder acompanyar als infants i les famílies des d’una mirada flexible, respectuosa, lluny de judicis de valors, i amb un coneixement profund de les diferents etapes, del desenvolupament i les necessitats dels infants així com de les pedagogies respectuoses.

Mireia Cutura Vila

La Mireia Cutura Vila és mestra d’educació infantil graduada a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2016 amb una menció en Necessitats Educatives Específiques. Ha estat de voluntària i monitora en diverses escoles, en espais educatius de lleure i en companyies de joc al carrer al llarg de la seva carrera professional. Alhora, ha estat com a educadora en l’etapa 0-6 en diverses escoles del Vallès i a un centre d’educació especial.

Al llarg dels anys ha participat en formacions relacionades amb diversos aspectes de l’educació, com per exemple: les instal·lacions de joc, l’educació viva a l’escola bressol, les intel·ligències múltiples, la fotografia com a eina per a la documentació, entre d’altres. Actualment ha finalitzat un postgrau en creació, gestió i organització de Nous espais educatius a la Universitat Ramón Llull-Blanquerna juntament amb el centre Multidisciplinary Design. Valorant la importància de la formació ha fet una estada a Reggio Emilia per apropar-se a noves mirades educatives i al centre REMIDA l’any 2019.

La Mireia és una persona tranquil·la, creativa i organitzada. Té diversos interessos, com per exemple, crear múltiples propostes artístiques amb les mans,  és una gran fan dels musicals, la fotografia o anar a un concert de música en directe. Relacionada amb aquestes passions cal saber que és una persona amb una mirada ben desperta que li encanta poder captar amb la càmera aquells detalls de la vida que a vegades passen desapercebuts per la rapidesa del dia a dia.

La Maria José Santana està graduada en Educació infantil a la UAB. Ha realitzat un postgrau sobre la cura en l’acompanyament, en l’espai BES de Barcelona. I un màster en neuroeducació a la Universitat de Manresa. Es forma com a pedagoga Pikler a l’institut Pikler- Lòczy de Budapest, des de 2019.

Ha treballat en escoles públiques de 0 a 6 anys com a vetlladora i com a tutora.  I en escoles i projectes amb diferents mirades pedagògiques: Escola Waldorf la Font, a Vic. A Ma espai educatiu, a Gràcia. BCN. Centre trilingüe amb inspiració Montessori.) En el lleure com a monitora de casal i com a coordinadora de menjador. També té experiència en l’àmbit dels espais familiars, i en assessoraments tant a famílies com a equips educatius.

A més a més és una educadora activa, buscant nous aprenentatges i descobertes. Té una gran passió per la petita infància, sempre atenta a tots els petits detalls.  Creu en l’acompanyament profundament respectuós cap a la infància, i per això busca, constantment, maneres per afinar la seva mirada, i acompanyar amb qualitat a famílies i infants.

Maria José Santana