caliu

projecte

“Caliu, espai de joc i reflexió
és una associació educativa i un espai per a la infància, les famílies i els i les professionals de l’educació.”

~ D’on sorgeix Caliu? ~

El seu nom: Caliu, esdevé de les sensacions que ens genera l’acollida d’estar com a casa, davant les brases, de sentir-se còmodes, segurs i cuidats!

L’associació educativa Caliu Moianès es compromet des dels valors democràtics, a prioritzar el respecte, la solidaritat, el feminisme, la cooperació, la sostenibilitat, la diversitat, la creativitat, la igualtat, i l’acceptació d’un mateix i dels altres. Aquest compromís amb el conjunt de valors democràtics s’emmarca en el respecte als Drets Humans i als Drets dels Infants.

joc autònom
Joc autónom

Joc autònom

joc autònom

A través del joc lliure l’infant es veu capaç de fer, de decidir, de canviar el seu projecte d’acció, de viure l’èxit i el fracàs amb frustracions que pot assumir. I se sent capaç de buscar alternatives i recursos en si mateix, per tal de resoldre els reptes que es troba. Fet que està estretament relacionat amb un bon concepte d’un mateix, l’autoconfiança i l’autoestima.

moviment lliure
moviment lliure

Moviment lliure

moviment lliure

Cada infant té el seu ritme i pot aconseguir per ell mateix un moviment harmoniós, prudent, responsable, segur i amb un punt de repte. El moviment actiu de l’infant, des de la seva pròpia iniciativa, junt amb el joc lliure serveix per conèixer el seu cos, el seu esquema corporal, per tenir autoconsciència, i pel reconeixement de l’espai i el temps.

cures infantils
cures infants

cures

cures infants

Són espais de relació privilegiada entre l’infant i l’adult. Es viuen diferents moments de trobada, com són el diàleg i la cooperació per cobrir les necessitats autèntiques dels infants. L’educadora acull totes i cadascuna de les iniciatives i el que l’infant vol comunicar. D’aquesta manera l’infant se sent respectat, escoltat i estimat.

natura
natura infants

natura

natura infants

L’exterior es considera un espai educatiu que estimula la creativitat i el joc lliure, i que potencia els beneficis de la natura en la salut i el benestar dels infants, és per això que molts moments de qualitat a Caliu passen a l’exterior, fent una passejada pel poble, al bosc que hi ha a unes passes de Caliu…

relació amb les famílies
relació amb les famílies

famílies

Donem gran importància a la comunitat educativa, per tant, les famílies són un pilar imprescindible com a principal agent educatiu en aquest projecte, a més a més de ser un element indispensable per comprendre a l’infant.